zondag, juni 23, 2024

Zo zoek je een bed uit dat precies bij je past

Als het goed is breng je elke dag ongeveer acht uur door in je bed: de plek waar je uitrust en energie opdoet voor een nieuwe dag. Dus zorg je ervoor dat je een prettig bed hebt dat past bij jouw lichaam, toch? Ben jij toe aan een nieuwe slaapkamer? Investeer dit keer eens in een kwaliteitsbed. Niet alleen het bedframe, maar ook het matras en kussen zijn bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. Met deze tips kies je een bed uit dat optimaal bij jou past.

Bed en matras

Bij het uitzoeken van een bed tellen een aantal dingen mee, zoals de voorkeur voor een groot of klein bed en je lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe beter je bed en je matras je lichaam moeten ondersteunen. Ook lichaamslengte is van belang. De meeste mensen kiezen voor een bed met een breedte van 180 cm en een lengte van 200 cm. Ben je langer dan gemiddeld? Kies dan voor een bed van 220 of zelfs 240 cm lang. Het liefst ga je bij het uitzoeken van een matras eerst proefliggen bij een speciaalzaak. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten matrassen verkrijgbaar, met pocketvering, traagschuim of een combinatie van beide. Een specialist kan je adviseren over het juiste matras voor jou en je partner. Wil je een matras van een bekend merk, zoals www.mline.be, dan kun je die natuurlijk ook online bestellen.

Keuze in hoofdkussens

Wist je dat er tegenwoordig talloze hoofdkussens zijn, afgestemd op de manier waarop je slaapt? Neem een kussen voor zijslaper, ideaal als je (je raadt het al) op je zij slaapt! In vergelijking met een kussen voor rugslapers is dit kussen hoger, zodat het hoofdkussen je nek en hoofd goed ondersteunt. Bij de keuze voor een hoofdkussen is het vooral belangrijk dat je rug en nek goed ondersteund worden. Met een verkeerd kussen kun je last krijgen van nek- en rugklachten omdat je ruggengraat in een onnatuurlijke houding verkeert tijdens de nacht. Daarom is het uitzoeken van een hoofdkussen minstens zo belangrijk als het kopen van een matras.

Speciale bedden

Heb je behoefte aan een speciaal bed omdat je lichamelijke klachten hebt? Dan is het verstandig naar een speciaalzaak te gaan. Hier vind je bedden die elektrisch verstelbaar zijn. Een goede keuze als je veel tijd in bed doorbrengt of moeite hebt met opstaan. Omdat deze bedden vaak duurder zijn in aanschaf dan reguliere bedden, is het verstandig je goed te laten adviseren voordat je een speciaal bed koopt. 

Gerelateerde berichten

What should you do in case of...

Do you suffer from a leak at your roof? And would you like to know what the cause is and how you can...

Pests and insects

In the summer period wasps, bees and mosquitoes fly around our ears. And that is sometimes drive you crazy. Many people fear...

The best care for your wooden furniture!

Wooden furniture. A nice addition to your home with a classic look. Proper care is required to maintain good quality woodwork for...