Voor blogs over wonen, reizen en ondernemen

Lifestyle

Fietsen met uw viervoeter!

Veel mensen vandaag de dag gaan de natuur in met hun vertrouwde viervoeter. Super mooi natuurlijk, maar hoe kan u dit het beste combineren met een fietsvakantie. Persoonlijk weet ik dat veel hondeneigenaren gebruik maken van een auto om op locatie te komen, maar het kan toch ook duurzamer? In deze blog gaan we in op hoe je het beste om kan gaan met de hond wanneer je weg bent met de fiets. Je wilt je trouwe viervoeter natuurlijk niet alleen laten! 

Even laten wennen

Het is erg belangrijk om je hond te langzaam en voorzichtig te introduceren aan de fiets en fietsen in het algemeen. Doe dit bijvoorbeeld door een rondje te fietsen met de hond op eigen terrein. Let wel op! Een plotselinge stop of verandering in richting kan gevaarlijk zijn en kan zelfs letsel aan uw hond veroorzaken. Houd er altijd rekening mee dat uw hond moet leren hoe u langzaam en zorgvuldig kunt fietsen, evenals hij moet worden blootgesteld aan de verschillende terreinen. Zodra je aan elkaar gewend bent kun je beginnen met het meenemen van je hond op lange cyclus ritten in de open lucht. Het is altijd een goed idee om je hond op korte, eenvoudige rondleidingen te nemen die zowel op gladde bestrating als hobbelig terrein kunnen worden gedaan.

Veiligheid

Een belangrijke factor die moet worden overwogen terwijl u fietst met uw vierpotige vriend is veiligheid. Je moet er altijd voor zorgen dat je hond veilig is vastgebonden in zijn tuigje of in een fietskar voor hond. Zeker voor lange afstanden is het prettiger voor het dier dat hij of zij niet hoeft te rennen. Als u een uitstapje op ruw terrein plant, zorg er dan altijd voor dat u uw honden op de juiste manier meebrengt om te voorkomen dat hij het evenwicht verliest. Als uw hond een snelle wandelaar is, moet u overwegen hem op korte, stabiele fietstochten te brengen. Dit zal hem helpen een gewoonte te ontwikkelen om met dezelfde snelheid te rijden gedurende de hele fietstocht. Fietsen met je viervoetige vriend moet veilig worden gedaan, zodat jullie allebei het maximale voordeel daarvan zullen afleiden. De weersomstandigheden moet ook worden overwogen. Lange, gladde wegen zijn ideaal om te fietsen. Ze bieden een goede zichtbaarheid voor jullie allebei en je hond. Er moet ook weinig of geen verkeer op de wegen zijn om te voorkomen dat u een file voor jullie beiden kunt maken.

Gezondheid 

Uw vierpotige vriend gezondheid moet uw prioriteit zijn tijdens uw cyclus ritten. Het dier dient dagelijkse oefening hebben om een goede bloedcirculatie te bevorderen. Zorg er ook voor dat uw hond tijdens zijn cyclus voldoende hoeveelheid voedsel en water heeft. Neem ook uw hond op kortere en middelgrote fietsritten zodat hij vertrouwt zal raken met de omgeving en niet gemakkelijk verveeld of geïrriteerd raken. Je moet je altijd herinneren om je honden comfort en veiligheid bovenaan prioriteit te houden tijdens je fietstocht. Probeer op een normale snelheid te rijden en versnelt of vertraging. Zorg er ook voor dat u pauzes en rust indien nodig neemt. Draag je hond nooit mee op hobbelige fietstochten of op oneffen oppervlakken.

 

Geef een reactie